Ons voedingspatroon is in de afgelopen zestig jaar drastisch veranderd. Kwam vroeger praktisch al ons eten van het land, tegenwoordig uit de fabriek. We zijn van onbewerkte, verse voedingsmiddelen overgestapt op bewerkte, geraffineerde voedingsmiddelen vol met suiker, slechte vetten en legio kunstmatige toevoegingen. Veel producten die tegenwoordig als volkomen vanzelfsprekend verkocht worden zijn niet zomaar goed voor je te noemen. Sterker nog, het tegendeel lijkt waar te zijn. We worden er als bevolking ook niet bepaald gezonder en vitaler op. En eigenlijk is het niet verwonderlijk als je bedenkt dat supermarkten uitpuilen van de voedingsmiddelen die ons niet meer voeden. Ze geven ons wel brandstof, maar de essentiƫle voedingsstoffen voor een goede gezondheid ontbreken chronisch in ons eetpatroon. Bijkomend probleem is dat ons DNA nog niet is aangepast.
De voedingsindustrie heeft het ons ingehaald en het lichaam raakt uit balans.
Gevolg een ondervoeding in vitamines en mineralen. Voor veel mensen is het lastig om onderscheid te maken tussen wat nu wel gezond is en wat niet. Ze zien door de bomen het bos niet meer. En door jarenlang te weinig gevoed te worden, ontstaan er op den duur klachten en uiteindelijk ziekten. En het punt is dat je deze klachten niet hoeft te krijgen.
Voeding verrijkt met de juiste vitamine is een krachtig middel.
Het bepaalt niet alleen hoe we eruit zien, maar ook hoe we ons voelen. En hoe we ons voelen heeft weer invloed op de voedselkeuzes die we maken. In mijn adviezen als voedings-/ suppletie coach ga ik zoveel mogelijk uit van biologische groente en fruit. In deze tak wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook het genetisch manipuleren van gewassen is verboden. Dit alles resulteert in smaakvollere producten die meer levenskracht hebben en een completere voedingswaarde. Bovendien bevatten ze (bijna) geen kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen zodat het lichaam geen energie kwijt is aan het verwerken van giftige stoffen.